A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát!

Elfogadom
Menü

Mosolyra fakaszt, és még a környezetet is védi: a vászonszatyrok csodálatos világa

Mosolyra fakaszt, és még a környezetet is védi: a vászonszatyrok csodálatos világa

Nejlonzacskók vagy vászonszatyrok? A kérdés, amely sok, környezettudatosan élő embert foglalkoztat. Akik szeretik a vászont, azoknak számos okból a kedvence. Akik nincsenek oda érte, azok általában azért nem, mert nincsenek róla (még) meggyőződve, mivel jobbak a nejlonzacskóknál. Kíváncsi vagy, miért érdemes vászontáskát hordanod a dolgos hétköznapokon? Tarts velünk, és megmutatjuk!

Praktikum és dizájn

 

Nejlonzacskókból talán mindannyiuk háztartásában Dunát lehetne rekeszteni. Nem véletlen: egy-egy ilyen darabnak a kiterjedése ugyanis nem túl nagy. Így ha olyan árut veszünk, ami nem szeretnénk, hogy érintkezzen a kézitáskánk vagy hátizsákunk belsejével, be kell csomagolnunk. Valamilyen szinten – például húsáruk esetében – ez egy szükségszerűség.

 

Azonban a vékony műanyag táskák használata, melyekbe sok kisebb műanyag zacskót helyezünk, már teljesen felesleges. Azt talán tapasztaltad már a vásárlásaid során Te is, mennyire gyorsan szakadnak. De tudtad, hogy nem is minden műanyag újrahasznosítható? 2014-ben például mindössze 9,5%-uk került vissza a körforgásba. Sajnos még ma sem túl jelentős a feldolgozottságuk – arról már nem is beszélve, hogy sosem fognak lebomlani.

 

Egy vászontáska ellenben egyrészt idővel lebomlik, másrészt nagyon hosszú ideig, számos funkcióra használható. Nem szakad ki az élesebb, nehezebb dolgoktól sem (ha mégis, könnyen megjavítható), emellett stílusos, egyedi megjelenést kölcsönöz.

 

Sokoldalú vászonszatyrok: 3+1 előnyük, amikre lehet, eddig még nem gondoltál

 
  1. Nem kell eldobnod egy-két használat után

A vászon egy nagyon strapabíró anyag. Rengetegszer használhatod anélkül, hogy gondolkodnod kellene a cseréjén. Ha pedig több éves használat után már foszladozna, vagy kinyúlna, pár ügyes öltéssel még tovább használhatod.

 
  1. Az egyéniséged szolid (?) megvillanása

Valljuk be, különbözni néha rettentő nehéz dolog – de ki ne szeretné olykor, hogy észrevegyék? Egy egyedi lenyomatos, filmes, művészi vagy akár vicces feliratú táskával azonnal magadra vonzhatsz jó pár tekintetet. Indulhat akár így egy barátság is a buszon álldogálva, a bevásárlóközpontban vagy épp két óra között, a folyosón. Mona Lisa mosolya például biztos, hogy megihleti majd a művészet lelkes rajongóit.

 
  1. Délután bevásárlószatyor, este edzőtáska

Ha olyan sportot űzöl, ami különösen nagy mennyiségű izzadással/nedvességgel jár, valószínűleg nem szereted utána takarítani a táskádat. Egy vászonszatyor esetében viszont egyszerű a képlet: mivel a nedvességet nagyrészt magába szívja, akár az úszós cuccodat is tárolhatod benne. Utána pedig mehet egyből a mosásba, a többi ruhád mellé. Ez kollégistaként különösen praktikus, hiszen nem kell egy egész táskahadsereggel leköltöznöd: alapos mosás után ugyanúgy használhatod vászonszatyrodat bevásárlásra, mint előtte. 

 

+1. Ha már táskának nem jó…

…még mindig lehet belőle huzat. Nem viccelünk! Egy jól kimosott, de már a fülénél például kinyúlt vászonszatyrot ülőpárnáid huzatjaként, esetleg széktámláid védőborításaként is remekül használhatod. Ehhez még csak különösebb varrótudásra sincs szükséged: csak ráhúzod a tiszta táskát az adott párnára, támlára, és kész is vagy!

 

Kitűnnél a tömegből, miközben a környezetet is véded?

 

Webáruházunkban az egyedi vászonszatyrok széles kínálatából nemcsak magadnak, de szeretteid számára is a legstílusosabb modellek közül válogathatsz! Születésnapra, névnapra, karácsonyra vagy más, jeles napra egyaránt kreatív ajándék lehet.

 

Ha pedig egy teljesen új ötleted lenne, keress meg minket elérhetőségeink egyikén – alig várjuk, hogy megvalósítsuk!